Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди променените цени на природния

...
Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди променените цени на природния
Коментари Харесай

КЕВР утвърди промяната в цените на природния газ за първите три месеца на годината

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди променените цени на природния газ за януари, февруари и март 2020 година, по които публичният снабдител продава природен газ на крайните доставчици на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. 

Промяната на цените за минали интервали е вследствие на променените условия на контракта сред " Булгаргаз " ЕАД и съветската компания " Газпром износ от 2 март 2020 година за доставка на природен газ, според които публичният снабдител на природен газ следва да възвърне суми по контракти за доставка на природен газ, считано от 5 август 2019 година

КЕВР утвърди цена на природния газ за януари 2020 година в размер на 37,82 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), като понижението по отношение на предходното решение на регулатора от 01.01.2020 година е с 6,22 лева./MWh или с 14,12%.

За февруари 2020 година новата одобрена цена е 33,81 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), което в сравнение с предходната цена, утвърдена от регулатора, е понижена с 10,23 лева./MWh или с 23,23%.

Цената за март 2020 година, по която публичният снабдител продава природен газ на крайните доставчици на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила, е 30,10 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с предходната одобрена цена, намалението е с 13,94 лева./MWh или с 31,65%, пресмятат от КЕВР. 

Намаленията би трябвало занапред да се отразят в сметките на потребителите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР